glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Een eerste recept

Een reactie plaatsen

In oktober zag ik op FB een oproep, waar gezocht werd naar testers voor recepten met stevia.  Dat leek me wel iets en heb me meteen aangemeld.

Dit recept is  één van mijn bijdragen en vind ik zelf heel geslaagd, bovendien echt gemakkelijk om te maken.

Not American Cookies

  Afbeelding

Verwarm de oven voor op 175°C

 Mix samen :

  •        ½ cup verse appelmoes (zonder suiker)
  •       1,5 eetlepel gemalen chiazaad
  •       ½ theelepel guargum
  •       1 eetlepel appelazijn
  •       1 theelepel vanille extract
  •       12 dr. stevia (chocoladesmaak)
  •       ¼ theelepel zeezout
  •       ¼ cup honing
  •       ¼ cup gesmolten kokosolie

Voeg hieraan toe :

  •        1 cup amandelmeel
  •       ½ cup kokosmeel
  •       1 theelepel wijnsteenzuur of bakpoeder
  •       1/3 cup cacaonibs

Mix alles goed en vorm ballen met de hand.

Leg op bakpapier en duw ze een beetje plat tot je een koekje hebt.  Ze behouden hun vorm.

Bak gedurende 12 minuten.

Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s