glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Perengebak

Een reactie plaatsen

Ingrediënten

  • 1  kop boekweitvlokken
  • 1 kop amandelmeel
  • 1 eetlepel gemalen chiazaad
  • 3 peren in stukjes
  • ¼ kop ongezoet appelsap
  • ¼ kop amandelmelk
  • ¼ koffielepel vanille extract
  • ¼ koffielepel amandel extract
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eitwit (of 1 eetlepel eivervanger + 2 eetlepels water*)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 170°C
  2. Boekweit in een kom met appelsap, vanille- en Amandel extract
  3. mengen
  4. Amandelmeel en chiazaad onder mengen
  5. Kaneel, eiwit(vervanger) en melk toevoegen en goed mengen
  6. Perenstukjes toevoegen en alles tot een zo homogeen mogelijk deeg mengen.
  7. Giet dit in een ingevette ovenschotel
  8. Bak gedurende 1 uur op 170°C

* de eivervanger in water een beetje kloppen

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s