Groenten in gebak? Tja, waarom niet. In Amerika zijn ze toch al vol van ‘carrotcake’, dus als het met wortels lekker kan zijn, waarom niet met een andere soort groente? Ik heb al vaak een recept met courgette zien langskomen en altijd al gedacht dat het vreemd was, maar wel een uitdaging uiteraard. Courgette zorgt ervoor dat je glutenvrij gebak minder droog is en het ook minder snel wordt.
De wortelcake heb ik ook nog op mijn ‘te proberen’ lijst staan; hetzij in een grote cake, hetzij in cupcakes. Als het zover is én het resultaat bevalt, deel ik dan wat graag mijn ervaring. Deze keer hou ik het bij courgette…. in brownie!
Ik had nooit kunnen denken dat het net zo geurig en uitnodigend zou zijn als ‘normale’ brownies die hier al uit de oven kwamen. Niettegenstaande het ietsje anders is; er zitten immers walnoten in; was ik aangenaam verrast. Onmogelijk te achterhalen dat hier een groente in verwerkt is… Omdat er tevens geen geraffineerde suikers gebruikt worden, lijkt me dit een bijzonder geschikt recept.
Brownie
- 250 gr verse dadels
- 50 gr cacaopoeder
- 100 gr amandelmeel
- 110 gr geraspte courgette
- 100 gr walnoten
- 200 gr kokosolie
- 2 eieren
- 2,5 tl bakpoeder
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 graden
- smelt de kokosolie
- hak de dadels grof in de keukenmachine en voeg vervolgens de kokosolie en eieren toe
- laat de keukenmachine net zo lang draaien totdat het een gladde emulsie is
- voeg daarna het amandelmeel, de cacaopoeder en het bakpoeder toe
- mix nog even kort door
- rasp de courgette
- hak de walnoten grof
- doe de courgette en walnoten bij het mengsel in de keukenmachine en mix nog even kort door
- vet een rechthoekige bakvorm in met kokosolie en giet het beslag in de bakvorm
- bak de brownie in 25 min op 180 gr gaar
- laat goed afkoelen
Bron : http://dayennefoodblog.com/2014/03/12/brownie-courgette-walnoot/
15 maart, 2014 om 14:21
Lekker is ie he 😉
Leuk dat je hem ook gemaakt hebt!
Groetjes Dayenne
LikeLike
15 maart, 2014 om 15:31
Ja, verrassend lekker is ie wel 😀
LikeLike