Amandelmeel…. vind ik super, en ik heb er dan ook een voorraadje van in de kast. Eerder maalde ik zelf wel eens gepelde amandelen in de keukenmachine, kwestie van de prijs een beetje te drukken.
Amandelen zijn koolhydraatarm en bevatten gezonde vetten. Bovendien zijn ze lekker en prima te gebruiken in gebak.
Wisten jullie al dat wat je ziet ook mee bepaalt of je iets lekker vindt of niet? Wel, kijk dan toch nog eens extra naar deze tiramisu cups! Benieuwd of jullie, net als ik, meteen zin krijgen om er eentje te eten 😉
Ik heb nu agavapoeder gebruikt, omdat ik dit in huis heb. Het kan dus net zo goed met een andere zoetstof; het is kwestie van een beetje te experimenteren.
Het recept zegt om ze minstens 20 minuten in de koelkast te laten staan, maar de smaak wordt echt beter als je ze langer de kans geeft… Succes alvast! 🙂
Tiramisu Cups
Ingredienten
Cups:
- 200 g amandelmeel
- 50 g kleefrijstmeel
- 35 g agavepoeder
- 1 tl oploskoffie
- 1/2 tl bakpoeder
- snuif zout
- 100 g vloeibare boter
- 1 groot ei
Tiramisuvulling:
- 60 ml gekoelde slagroom
- 35 g agavepoeder
- 1 tl amandelextract
- 170 g mascarpone op kamertemperatuur
- cacaopoeder om te bestuiven
Bereiding
Voor de cups : oven voorverwarmen op 170°C en zet een mini muffinvorm klaar; ingevet indien je geen silliconevorm gebruikt.
In grote kom meng amandelmeel, agavepoeder, oploskoffie, bakpoeder en zout.
Meng hierin de boter en eieren tot zich een stevige bol vormt.
Met behulp van een koffielepel vorm je gelijke balletjes en doe die in de muffinvorm. Met de vingers een beetje in de vorm duwen; ook langs de kanten.
Bak ca 20 minuten, of tot de randjes lichtjes bruin zijn en de het midden opgebold is.
Haal uit de oven en gebruik de achterkant van een houten lepel om een putje in het midden te maken.Laat afkoelen.
Voor de vulling : Klop de room met het agavepoeder tot er zich pieken vormen. Doe er het amandelextract en de oploskoffie toe en meng goed.
Meng er voorzichtig de mascarpone onder.
Doe de tiramisu in een spuitzak en spuit een dot in elke cup. Bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Laat de cups minstens 20 minuten in de koelkast opstijven.
16 maart, 2014 om 12:44
Klinkt echt super lekker!!
LikeLike
16 maart, 2014 om 12:55
Net eentje bij de koffie gehad en ja, ik moet me inhouden om ze niet ineens op te eten, en dat vindt mijn dochter ook 🙂
LikeLike