glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Quinoa energierepen

Een reactie plaatsen

Afbeelding

Op zoek naar een gezonde en gemakkelijk mee te nemen hap?  Dan zijn deze energierepen het proberen waard!  Je hoeft helemaal geen keukenprins(es) te zijn om deze te maken 🙂

Variatiemogelijkheden zijn er trouwens naar ieders smaak en voor handen zijnde ingrediënten… Andere noten of een notenmengeling, andere zaden of pitten, zoals zonnebloem- en pompoenpitten.  Lucumapoeder kan vervangen worden door cacaopoeder.  Heb je graag de smaak van honing, dan kun je dat gebruiken als zoetmiddel,…  De pindakaas smaakt niet hard door, maar als vervanging kun je net zo goed een andere notenpasta nemen, maar let wel op dat die ongezoet is!

In elk geval bevatten deze repen veel goeds én veel vezels, waardoor ze een lekkere, gezonde en voedzame hongerstiller zijn.

 Ingrediënten

  • ½ cup ongekookte quinoa
  • ½ cup chiazaad
  • ¼ hennepzaad
  • 1 EL gemalen lijnzaad
  • 1 EL lucumapoeder
  • ¼ cup kokosschaafsel
  • 1 cup boekweitvlokken
  • ½ cup gehakte amandelen
  • 6 EL pindakaas
  • ½ cup gedroogd fruit bv. blauwe bessen, rozijnen, krenten, gojibessen, moerbeien
  • 2/3 cup ahornsiroop of rijststroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel Chinese vijfkruiden

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180°C
  2. Doe in een grote ovenschotel de quinoa, chia, hennep, lijnzaad, boekweit, amandelen en kokos en meng door elkaar
  3. Bak dit gedurende 15 minuten; roer een paar keer alles door elkaar; tot lichtjes gebruind
  4. Ondertussen doe je de pindakaas en de ahornsiroop in een grote kookpot en breng aan de kook. Haal van het vuur en doe er de kruiden en vanille bij.
  5. De Geroosterde Ingrediënten, lucuma  en droge vruchtjes toevoegen en alles zodanig omroeren dat alles goed gemengd en kleverig is
  6. Stort het mengsel in een, met bakpapier of siliconemat beklede, schotel en druk alles goed aan; ook in de hoekjes.
  7. Zet gedurende minstens een uur in de koelkast vooraleer in de gewenste vorm te snijden.

 

Deze repen bewaar je het best in een afgesloten doos in de koelkast.

 

Bron : http://www.cookingquinoa.net/quinoa-protein-power-bars

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s