glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Cake met rijst- en ketanmeel

Een reactie plaatsen

Afbeelding

Vandaag houden we het simpel met een naturel cake, zonder poespas,…. of toch liever met een extraatje?

Deze basiscake leent zich toch variatie naar ieders smaak of aan te passen aan wat je net in huis hebt.  Beter dan dit, lijkt me bijna onmogelijk 😀

Ingrediënten

  • 200g boter
  • 200 g  (kokosbloem)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille aroma
  • 70 g rijstmeel
  • 80 g ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 50 g Schär C
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eieren

Werkwijze

  1. Boter en suiker tot room mixen
  2. Eieren één voor één toevoegen
  3. Meel en bakpoeder erdoor mixen tot een luchtige massa
  4. In een bakblik in een voorverwarmde oven van 15o g (hetelucht) ca 60 min. bakken.
  5. Even prikken met een pin, om te zien of het gaar is. (gaar is wanneer er niets aan de pin blijft kleven)

 

Tip : Je kunt variëren met ingrediënten, volgens smaak…. citroenaroma, chocolade, cacao, rozijnen, appels, enz.

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s