glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Tomatensoep met balletjes

Een reactie plaatsen

In het kader van ‘simpel en gemakkelijke tips’, voor wie recent in de glutenvrije wereld is ondergedompeld, nog een verse soep…. Tomatensoep met balletjes šŸ™‚

Hoe meer ‘tomaten’, hoe meer soep, maar dat wist je vast al šŸ˜‰

Foto 23-01-15 15 20 14Ingrediƫntensoep

  • 2 grote uien
  • Groot blik of twee kleine blikken gepelde tomaten in stukjes of een kilo verse tomaten, ontveld en in stukjes
  • tomatenpuree of passata
  • 1 prei
  • Groentenbouillon (ofwel een blokje ofwel een eetlepel)
  • Peper, zout, provencaalse kruiden of oregano, basilicum,…

Ingrediƫntenballetjes

  • 300 g glutenvrij gehakt
  • glutenvrij broodkruim
  • 1 ei
  • peper, snuif zout, nootmuskaat

Foto 23-01-15 15 17 34

Werkwijze

  1. Neem een ruime kom
  2. Snij de uien fijn en stoof ze glazig in een beetje olijfolie
  3. Snij de prei fijn en laat even meestoven bij de ui
  4. Giet er de gepelde tomaten bij en roer alles goed om
  5. Voeg bij dit alles een liter water bij en doe er de groentenbouillon bij.
  6. Kruiden naar smaak (let op, bijkruiden kan later nog, als dat nodig is…. )
  7. Laat de soep sudderen op een zacht vuurtje.
  8. Intussen doe je het gehakt in een aparte kom
  9. Voeg hierbij het ei, de kruiden en broodkruim en meng alles goed met je handen.Ā  Ook hier geldt dat je altijd meer broodkruim kunt toevoegen, indien nodig!
  10. Eenmaal het gehaktmengsel goed samenkleeft, kun je er kleine balletjes van rollen.
  11. Intussen zou de soep gaar moeten zijn en kun je met de staafmixer aan de slag.Ā  Hoe langer je mixt, hoe minder stukjes achterblijven.Ā  Doe water bij tot je de gewenste dikte bekomt.
  12. Zorg dat de soep kookt en doe erĀ  de gerolde balletjes in.Ā  Laat alles nog even meekoken en proef en kruidt indien nodig.
  13. De soep mag een tijdje op een zacht vuurtje staan tot etenstijd, of je neemt meteen een lekkere kom šŸ™‚
  14. De afgekoelde soep bewaar je best in een afgesloten kom/pot in de koelkast of vries je in porties in.
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s