glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Chocolade Kokosrepen

Een reactie plaatsen

Binnenkort is het Pasen en wat doe je dan als je iets in het thema wil maken?  Internet afzoeken en ideeën opdoen 😀

Volgende recept is gebaseerd op chocolade.  Bovendien ook helemaal  melk- of lactosevrij, dus helemaal geschikt om binnen het thema van Pasen op op de koffie aan te bieden.  😉

Je moet natuurlijk wel van kokos houden, maar zowat alle droge koekjes kunnen gebruikt worden.  Ik nam chocoldekoekjes, omdat die dreigden over datum te gaan… Dàt is dus het nadeel van koekjes kopen en dan toch steeds weer zelf lekkers te bakken…  Maar, ook oreo’s, zandkoekjes, American cookies,…. of een mengeling van dit alles, is geschikt.

Oja, Dit is voor kinderen een heel gemakkelijk te maken snoeperij, wat met de vakantie in het verschiet nog eens een fijne activiteit kan zijn om samen te doen  😉

2015-03-25 13.05.40 HDR

Ingrediënten

  • 4 EL kokosboter
  • 200 g chocoladekoekjes of andere koekjes naar keuze
  • 1 cup chocoladedruppels
  • 1 cup kokosrasp
  • 1 blik kokosmelk (400 ml) op kamertemperatuur
  • 3 EL kokosbloemsuiker

Werkwijze

  1. Oven voorverwarmen op 200°C
  2. Kokosboter smelten
  3. Koekjes verkruimelen en mengen met de kokosboter
  4. Stort het koekjesmengsel in een brownievorm of schotel, bekleedt met bakpapier. Verdeel over de bodem en druk dit goed aan.
  5. Verdeel de chocoladedruppels over de bodem
  6. Verdeel de kokosrasp over de chocolade.  Zorg ervoor dat de chocolade helemaal bedekt is. (eventueel de hoeveelheid aanpassen voor een mooie, dikke laag)
  7. Meng de kokosmelk met de suiker en verdeel dit gelijkmatig over de schotel.
  8. Bak gedurende 30 à 40 minuten of tot de bovenkant lichtbruin en veerkrachtig stevig is.  Hou extra in het oog vanaf 30 min. zodat het niet te bruin wordt.
  9. Laat afkoelen en zet minstens een uur in de koelkast; een hele nacht is beter.
  10. Bij het uit de vorm halen, zal blijken waarom bakpapier handig is 😉  Snij vierkantjes of rechthoekige repen.
  11. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s