glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Bosbessenmuffins of -cupcakes

Een reactie plaatsen

We gaan nog even verder met het verwerken van ons fruit en maken in een oogwenk deze lekkernijen voor bij de koffie of als tussendoortje  🙂

Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken en je hebt vanzelf alweer een ruime mogelijkheid aan variaties, die iedereen lekker vindt.

Dit eenvoudige recept geeft heerlijke muffins; niet te droog en zacht.  Je bewaart ze gemakkelijk een tweetal dagen, als het moet, maar doe ze dan wel even in een luchtdichte doos.

Zo, dat was even kort en bondig, net als dit recept en de tijd die je nodig hebt om de muffins te maken…. Binnen het uur staan ze, heerlijke geurend, af te koelen 😉

2015-05-21 12.40.24

Ingrediënten

  • 100 g meel (bv. rijst- & ketanmeel of Schär C)
  • 100 g kokosbloemsuiker
  • 100 g vloeibare boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 thl vanille extract
  • Verse of diepgevroren bosbessen
  • Optioneel : bosbessenconfituur

2015-05-21 12.37.20

Werkwijze

  1. Oven voorverwarmen op 170°C
  2. Meng meel, boter, ei en suiker door elkaar tot een beslag en voeg dan de melk toe.
  3. Nog even mengen.
  4. Rol de bosbessen door een extra eetlepel meel en meng ze daarna voorzichtig door het beslag
  5. Verdeel het beslag over een zestal muffinvormen of doe het in cupcakevormen, die ietsje kleiner zijn.  Heb je geen silliconevorm, vergeet de vorm dan niet in te smeren en gebruik  caisses!
  6. Optioneel neem je een paar eetlepels confituur en warm je dit even op met een theelepel water.  Hiervan doe je een beetje bovenop de muffin (met een pin/tandenstoker maak je desgewenst een versiering)
  7. Bak  20 à 25 minuten of tot je testpin er helemaal droog uitkomt.  Denk eraan dat je niet in de bessen prikt, want die blijven vochtig  😉
  8. Smakelijk!

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s