glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Guacamole

2 reacties

Je vindt gemakkelijk een receptje voor guacamole op het internet, maar ik deel hier toch even het mijne, omdat ik guacamole vermeld in het recept van de ‘Chili con carne van het huis’.(http://wp.me/p49Zsn-Lw)

Onthou vooral dat je de smaak kunt aanpassen door meer of minder kruiden bij te doen, meer of minder limoen bij te doen.

Wat handig is om te weten… Je voorkomt dat de guacamole gaat verkleuren door een avocadopit erin te doen, van de lucht af te sluiten en te bewaren in de koelkast tot je gaat eten.

2015-06-09 17.30.46

Ingrediënten

  • 2 goed rijpe avocado’s
  • Vers limoensap (1 à 2 eetlepels tot een halve limoen)
  • Peper, zout, cayennepeper
  • een grote, fijngesneden tomaat (of twee kleinere exemplaren)

Werkwijze

  1. Snij de avocado’s; draai de twee helften lichtjes in tegenovergestelde richting om ze open te maken en haal de pit eruit
  2. Met een lepel haal je alle vruchtvlees uit de schil en doe het in een mengkom
  3. Voeg hier twee eetlepels limoensap toe
  4. Kruiden naar smaak
  5. Mix het geheel glad, of prak met een vork en meng goed
  6. Voeg hier de tomatenstukjes toe en meng
  7. Even proeven en bijkruiden of limoen toevoegen, naar smaak
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

2 thoughts on “Guacamole

  1. En tabasco?
    volgens mijn mexicaanse collega mag tabasco niet ontbreken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s