glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Tahinikoekjes

2 reacties

Deze koekjes zijn gemakkelijk en door iedereen te maken.  Je hoeft er helemaal niet gewend te zijn aan glutenvrij bakken om deze te laten slagen. Bovendien bevatten ze geen bloem.
Een ideaal recept dus om door te geven aan vrienden die jou of je glutenvrije huisgenoot eens willen verwennen 😉
Gebruik schone materialen , de oven en de bakplaat even extra proper maken en wanneer er bakpapier of een propere siliconemat gebruikt wordt, is er helemaal geen risico op kruisbesmetting, zolang de koekjes dan ook nog apart bewaard worden! 🙂
Sesampasta/tahini is gemakkelijk te vinden, al dan niet bio.
Voor wie kokosbloemsuiker een probleem is, kan dit evengoed met rietsuiker of kandijsuiker gemaakt worden.
Deze ‘snelklaarkoekjes’ hebben een verslavend trekje en kregen niet de tijd om slecht te worden 😉  Ik kan bijgevolg niet vertellen hoe lang je ze kunt bewaren 😉
2015-06-20 20.16.18
Ingrediënten :
  • 280 g tahini (sesampasta)
  • 200 g kokosbloemsuiker
  • 1 ei
  • 1 thl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • Zaadjes om te bestrooien (bv sesamzaad, maanzaad, chiazaad) (optioneel)

Werkwijze :

  1. Oven voorverwarmen op 170°C
  2. Roer de tahini eerst goed in de pot, zodat alle olie opgenomen is
  3. Doe de sesampasta in een mengkom en doe er de overige ingrediënten bij (muv zaadjes)
  4. Meng dit alles tot  een homogeen geheel
  5. Met een eetlepel of kleine ijsschep maak je gelijke koekjes.  Maak je handen nat als je ze met de hand wil vormen, duw lichtjes plat
  6. Leg het deeg om een met bakpapier bedekt bakblik.  Zorg voor voldoende afstand, want ze lopen uit tijdens het bakken
  7. Bestrooi elke koekje met zaadjes
  8. Bak 15 à 20 minuten of tot ze goudbruin kleuren
  9. Laat even afkoelen op het bakblik alvorens op een koelrek te leggen, anders breken ze gegarandeerd.  Ze worden hard na afkoelen
  10. Bewaar in een luchtdichte doos

 

Bron : http://www.freshbitesdaily.com/tahini-cookies/?utm_content=buffer2cb78&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

2 thoughts on “Tahinikoekjes

  1. Pingback: De beste glutenvrije blogs van juli | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s