glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Bananen Pindakaas Fudge

Een reactie plaatsen

Op zoek naar een fris, maar toch behoorlijk gezond en voedzaam tussendoortje?  Probeer deze fudge dan even 🙂

De combinatie van banaan en pindakaas is iets waar je voor valt of niet…. Hier wordt het wel gesmaakt, zeker door één van de kinderen.

Let er wel op dat je ongesuikerde pindakaas neemt, die tevens ook glutenvrij is!

Met dit recept heb je een voorraadje waar je af en toe lekker eentje kunt snoepen; al dan niet stiekem 😀 Het is dan wel geen ijsje, maar het blijft een verwennerij.

2015-06-11 19.57.48

Ingrediënten

  • 110 g  pindakaas ( of andere noten- of zadenpasta)
  • 1 grote banaan (150g)
  • 1 thl  vanilla extract
  • Snuif zout
  • 2 EL (20g) Kokosboter  OF gesmolten kokosolie
  • Paar druppels stevia extract of 2 EL ahornsiroop

Werkwijze

  1. Met staafmixer de banaan tot moes malen
  2. Voeg er er de pindakaas bij en mix nog even goed
  3. Doe er de overige ingrediënten bij en meng alles tot een egale massa
  4. Bekleedt een rechthoekige schaal of diepvriesdoos met bakpapier en stort het mengsel hierin. Met de achterkant van een lepel alle hoekjes en kantjes hiermee vullen en egaal maken
  5. Laat hard worden in de diepvries
  6. Met een groot mes snij je de vierkantjes uit, snoep er een paar  en bewaar de rest in de diepvries

 

Bron : http://chocolatecoveredkatie.com/2014/09/28/healthy-peanut-butter-fudge/

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s