glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Chocolade Muslirepen

Een reactie plaatsen

Deze repen zijn niet alleen handig om mee te nemen, maar ook nog eens lekker 😀

Het voordeel van musli is toch wel dat je kunt variëren en de ene keer meer van het ene, de ander keer meer van het andere toe te voegen…. In deze dus keuze in wel of niet fruit en welk fruit, ook keuze in welke notenmeel en -pasta je erin verwerkt.

Voor wie niet zo’n fan is van chocolade en cacao, het is ook lekker zonder 😉 Je kunt er dan wel een beetje honing of rijststroop bijdoen. Gewoon even proeven voor het bakken en aanpassen naar eigen smaak.

Met de hoeveelheid van dit recept, heb je een voorraad voor ‘even’ om mee te nemen naar het werk of naar school, of gewoon als snack tussendoor.  Je kleine honger wordt er in elk geval snel mee gestild 😉

2015-09-11 15.09.16

Ingrediënten

  • 225 g amandelmeel
  • 100 g gerapste kokos
  • 40 g chiazaad
  • 70 g gemalen zonnebloempitten
  • 30 g gemalen pompoenpitten
  • 50 g suikervervanger naar keuze
  • 40 g chocoladedruppels
  • 20 g ongezoet cacaopoeder
  • 50 g hazelnotenpasta
  • 60 ml gesmolten boter of kokosboter
  • 2 eieren
  • 25 g gedroogde kersen
  • 1 Thl vanille extract
  • Snuif zout (optioneel)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Doe bakpapier in een vierkante of rechthoekige ovenschotel
  3. In een grote mengkom meng je amanelmeel, kokos, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, zoetmiddel, cacaopoeder, zout en chocoladedruppels
  4. Meng hierbij de boter, vanille extract, eieren, kersen en hazelnotenpasta

Bron : http://alldayidreamaboutfood.com/2015/08/low-carb-chocolate-cherry-granola-bars.html

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s