glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Frambozen ganachetaart

Een reactie plaatsen

De herfst deed zijn intrede en het zomerfruit loopt op zijn einde.  Aan mijn frambozenstruiken hangt nog de laatste oogst, rijkelijk…. Hier maken we nog snel een lekkere taart mee 😀

Deze taart hoeft niet gebakken te worden en ze kan niet mislukken.  Je kunt het ook met ander fruit maken, zolang het maar lekker combineert met chocolade 😉

Ben je niet zo handig met deeg, maak je geen zorgen, het oogt heel artisanaal en home made als je de randen een beetje nonchalant laat 😀

2015-08-23 10.21.06

Ingrediënten

Bodem :

  • 1 1/2 cup amandelmeel
  • 1/4 cup kokosmeel
  • 1/4 cup gesmolten kokosboter
  • 1 EL ahornsiroop
  • 1 El zelfgemaakt vanille extract

Vulling :

  • 250 ml volle kokosmelk (blik zonder extra toevoegingen)
  • 180 g chocolade in stukjes
  • 4 EL fambozenpuree of confituur
  • Frambozen om de bodem mee te bedekken

Werkwijze

  1. Meng amandelmeel, kokosmeel, kokosboter en ahornsiroop tot een goed samenklevende bol
  2. Doe dit in een ingevette of met bakpapier bedekte bakvorm en duw dit gelijkmatig uit over de bodem en de randen
  3. Verdeel de frambozen over de bodem
  4. Breng kokosmelk aan de kook
  5. Voeg de chocolade toe en roer deze tot alles gesmolten is
  6. Doe hier de frambozenconfituur bij en roer tot deze eveneens gesmolten is
  7. Giet het mengsel voorzichtig over de frambozen, zodat deze met een laagje bedekt worden
  8. Zet de taart in de koelkast tot de chocoladelaag voldoende opgesteven is. (wil je het sneller doen gaan, zet de taart dan een half uurtje in de diepvries)
  9. Serveer rechtstreeks uit de koelkast of laat hem lichtjes ontdooien
  10. Van deze taart kun je gemakkelijk punten apart in de diepvries bewaren om bij gelegenheid van te snoepen 😉
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s