glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Pizzaboterhammen

Een reactie plaatsen

Ik vond het hoog tijd om nog eens een hartig receptje te schrijven en omdat deze pizzaboterhammen werkelijk supergemakkelijk én eenvoudig zijn, wil dit met jullie te delen 😉

Het leuke eraan is dat je ze klaarmaakt naar ieders smaak en dus belegd met dezelfde ingrediënten die je graag op een pizza lust.  Om het lekker te maken is er helemaal niet zoveel nodig, dat kan ik je verzekeren!

Ingrediënten

  • Minstens twee boterhammen
  • pizza(tomaten)saus
  • pizzakruiden
  • cheddar of andere kaas die gemakkelijk smelt
  • Sneetjes vlees of vis naar keuze (bv chorizo, rauwe hesp, bacon, gekookte hesp, gerookte zalm,..)
  • Boter

2015-09-26 14.03.34

Werkwijze

  1. Besmeer één kant van elke boterham helemaal met boter
  2. Bestrijk de niet beboterde kant met de pizzasaus
  3. Leg hierop de kaas, vlees, vis,…..
  4. Hierop gaat een tweede boterham, eveneens besmeerd met boter en pizzasaus zoals hierboven
  5. Zet een braadpan op het vuur en laat die even warm worden met een beetje olijfolie
  6. Leg de boterhammen in de pan en laat rustig bakken.  Draai de boterham om als je ziet dat de kaas onderaan begint te smelten
  7. Bak tot ook de kaas helemaal gesmolten en de boterhammen goudbruin zijn
  8. Serveer meteen!
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s