glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Ultradunne kokoskoekjes

Een reactie plaatsen

Dit koekjesrecept sprak me meteen aan omdat ze heel hard op ‘kletskoppen’ lijken, maar het toch niet zijn…. Ook omwille van de kokosschilfers leken ze me het proberen waard 🙂

De kokosschilfers koop je in natuurvoedingswinkels, maar ook gewoon in de lokale supermarkten zijn ze vlot te verkrijgen.

De koekjes zijn best snel gemaakt.  Je hebt er geen bijzondere toestellen of apparaten nodig.  Een grote mengkom en een lepel en dat is het.

De korte bereidingstijd en baktijd, maakt dat dit recept er eentje is om altijd bij de hand te houden. 😉

Hoe de koeken nu eigenlijk smaken, vergeet ik bijna nog te vertellen 😀  Mijn proever in huis benoemde ze als ‘koeken die naar meer smaken en je moeilijk af kunt blijven’ 😉

2015-12-13 10.49.06

Ingrediënten

  • 90 g kokosvlokken
  • 175 g meel (Schär C, rijstmeel, ketanmeel)
  • 1/2 thl xanthaangom (optioneel)
  • 1/4 thl baksoda
  • 1/2 thl bakpoeder
  • 150 g suiker(vervanger)
  • 100 g kokosbloemsuiker
  • 140 g vloeibare boter
  • 1 ei
  • 1 thl puur vanille extract

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 150°C
  2. Verdeel kokosschilfers op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak gedurende ca 5 minuten, tot de schilfers lichtjes bruin kleuren.  Haal uit de oven en laat afkoelen
  3. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C
  4. Meng het meel, xanthaangom, baksoda, bakpoeder en suiker goed
  5. Hou tien gram kokosschilfers apart en doe de rest bij het meelmengsel
  6. Voeg nu het ei, de boter en vanille extract toe en meng alles tot er geen klontjes meer inzitten en het een glad, kleverig geheel vormt
  7. Met behulp van twee koffielepels (of kleine ijslepel) vorm je bolletjes en leg die met ruime afstand op de bekleedde bakplaat
  8. Met vochtige handen duw je de bolletjes een beetje plat en bestrooi ze met een beetje kokosschilfers
  9. Bak de koeken gedurende zo’n 10 à 15 minuten in het midden van de oven; ze zijn klaar als ze goudkleurig zijn en de randen iets donkerder dan het midden
  10. Laat bijna helemaal afkoelen op de bakplaat alvorens op een rooster te leggen

Bron : http://glutenfreeonashoestring.com/thin-crispy-gluten-free-coconut-cookies/

 

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s