glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Biscuitbodem

Een reactie plaatsen

Dit recept komt van een dame die zich vooral in Paleo verdiept en daar deze ook meteen glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers zijn, bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie.  🙂

Ik was benieuwd of de bodem inderdaad zo luchtig zou worden als een gewoon biscuitdeeg en ik was meer dan aangenaam verrast van het resultaat.  Bovendien was de smaak ook nog eens bijzonder goed en daarom geschikt voor zowel taarten als koekjesvervanger bij tiramisu of dolce limone of andere dessert waarbij lange vingers gebruikt worden.

Schrik om deze bodem te maken, hoef je zeker niet te hebben!  Het is echt veel gemakkelijker dan je zou denken.  🙂

Ik probeerde dit recept uit, omdat ik liever geen lange vingers wou gebruiken in een ‘Dolce Limone’ recept.

2015-12-30 12.47.23

Ingrediënten

  • 40 g kokosmeel
  • 50 g arrowroot
  • 80 g kokosbloemsuiker
  • 5 eieren
  • 1 thl vanillepoeder of -exctract

Werkwijze

  1. Oven voorverwarmen op 150°C
  2. Splits de eieren
  3. Zeef suiker bij de dooiers en mix tot het luchtig is
  4. Voeg er de vanille bij
  5. Zeef het kokosmeel en de arrowroot en meng het voorzichtig door het beslag
  6. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier bekleedde springvorm
  7. Bak 25 minuten
  8. Laat volledig afkoelen op een rooster

bron : http://www.paleofamilie.nl/2015/12/17/paleo-bischuitdeeg-voor-de-tiramisu-met-filmpje/

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s