glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Biscuitbodem

Een reactie plaatsen

Dit recept komt van een dame die zich vooral in Paleo verdiept en daar deze ook meteen glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers zijn, bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie.  🙂

Ik was benieuwd of de bodem inderdaad zo luchtig zou worden als een gewoon biscuitdeeg en ik was meer dan aangenaam verrast van het resultaat.  Bovendien was de smaak ook nog eens bijzonder goed en daarom geschikt voor zowel taarten als koekjesvervanger bij tiramisu of dolce limone of andere dessert waarbij lange vingers gebruikt worden.

Schrik om deze bodem te maken, hoef je zeker niet te hebben!  Het is echt veel gemakkelijker dan je zou denken.  🙂

Ik probeerde dit recept uit, omdat ik liever geen lange vingers wou gebruiken in een ‘Dolce Limone’ recept.

2015-12-30 12.47.23

Ingrediënten

  • 40 g kokosmeel
  • 50 g arrowroot
  • 80 g kokosbloemsuiker
  • 5 eieren
  • 1 thl vanillepoeder of -exctract

Werkwijze

  1. Oven voorverwarmen op 150°C
  2. Splits de eieren
  3. Zeef suiker bij de dooiers en mix tot het luchtig is
  4. Voeg er de vanille bij
  5. Zeef het kokosmeel en de arrowroot en meng het voorzichtig door het beslag
  6. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier bekleedde springvorm
  7. Bak 25 minuten
  8. Laat volledig afkoelen op een rooster

bron : http://www.paleofamilie.nl/2015/12/17/paleo-bischuitdeeg-voor-de-tiramisu-met-filmpje/

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.