glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Perfect koekenbrood met rozijntjes

Een reactie plaatsen

Dit brood kan ik je zeker aanraden, met of zonder rozijnen, maar ook met chocoladedruppels is het lekker 😉

2016-02-07 08.33.50

Ingrediënten

  • 370 g meel (bv Schär B, No Risk,…)
  • 7 g xanthaangom
  • 7 g gist
  • 3 grote eieren
  • 50 ml olijfolie
  • 1 thl appelazijn
  • 40 g  kokosbloemsuiker of rijststroop
  • 290 ml melk naar keuze (kokos-, rijst-, amandel-, koemelk)
  • 4 g zout (of naar smaak)
  • Rozijntjes

Werkwijze

  1. Doe gist en suiker in de kom van de keukenmachine en doe er een beetje water bij.  Meng en laat even staan, om de gist te activeren.
  2. Voeg hierbij het meel, xanthaangom, eieren, olie en meng voorzichtig
  3. Doe hier de rest van de melk en appelazijn bij en meng tot deeg
  4. Meng er voorzichtig de (geweekte) rozijnen door
  5. Voeg er het zout bij en meng alles een vijftal minuten
  6. Stort het deeg in een bakvorm (invetten of neem silliconevorm)
  7. Laat ca 40 min rijzen op een warme plaats.  Laat niet te lang rijzen, anders gaat hij instorten
  8. Verwarm intussen te oven voor op 170°C
  9. Bak 45 minuten.  Je brood is gaar als je een hol geluid hoort als je erop klopt
  10. Laat afkoelen op een rek
  11. Eet smakelijk!
Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s