glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Courgetteschotel

Een reactie plaatsen

Vandaag wil ik jullie een recept voor een simpele, maar smakelijke ovenschotel vertellen.

Ik maakte deze klaar voor twee personen.  Je kunt uiteraard aanpassen naar eigen wens.

Ik gebruikte gehakt en zuivel, maar deze is net zo gemakkelijk vegetarisch en/of veganistisch te maken.

Het voordeel van schotels als deze is dat je ze op voorhand kunt klaarmaken. Handig na een drukke dag, wanneer je weinig tijd hebt. Je kunt ook persoonsporties bereiden en deze halfgaar en goed afgesloten in de diepvries bewaren voor later.  Laat deze liefst ontdooien alvorens een half uurtje af te bakken.

2016-06-21 18.12.12

Ingrediënten

  • 200 g glutenvrij gehakt (of vegan gehakt)
  • gehaktkruiden (Verstegen)
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Takje tijm
  • anderhalve (kleine) courgette
  • quinoa (gekookt)
  • potje zure room (of soyaroom of gelijkaardig alternatief)
  • gemalen kaas (of vegan alternatief)

Werkwijze

  1. Kruid het gehakt met gehaktkruiden, peper en zout
  2. Bak het gehakt rul in een beetje olijfolie of kokosolie en stort in een ovenschotel
  3. Snij de courgettes in gelijke schijven en bak deze ook even aan in dezelfde pan
  4. Verdeel de courgette over het gehakt
  5. Doe de gekookte quinoa samen met de gemalen kaas en een paar lepels room in een kom en meng dit alles goed
  6. Verdeel de rest van de zure room over de schotel
  7. Kruid met peper, nootmuskaat en tijm
  8. Verdeel de quinoa hierover en strijk de bovenkant goed over de groenten
  9. Bak gedurende 40 minuten op 150°C
  10. Zet de oven op grillstand om een mooi bruin korstje te bekomen

Tip: Bak de schotel 30 minuten op voorhand.  Afbakken doe je dan in ongeveer 30 minuten voor het serveren.

 

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s