glutenvrije keuken

Een blog over mijn alledaagse ervaringen met coeliakie

Zoete aardappelquiche (zonder bodem)

Een reactie plaatsen

Vandaag had ik zin in een niet alledaags, maar toch snel gerecht.  Ik had nogal wat eieren die snel op moesten en bedacht dat een omelet of iets gelijkaardigs wel zou smaken.  Omdat ik volop aan het bakken was geweest en de oven dus nog opgewarmd was, leek het logisch dat ik daar nog gebruik van zou maken.

Een snelle blik op de voorraad en ik wist wat me te doen stond…. een bodem van zoete aardappelen, gekookte hesp in snippers en kaassnippers en daar een groenten- en eimengsel over schoof ik korte tijd later in de oven.

Omdat het geheel van eieren de groenten niet helemaal bedekten én ik toch graag de aardappelen gaar eet, heb ik er nog een flinke scheut melk bijgedaan.

Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe snel je dit klaar hebt! Je kunt er trouwens ook andere groentenrestjes indoen, of wat je graag lust.  Ook kies je zelf wat je er al dan niet van vlees voor gebruikt en ook plantaardige kaas of melk passen hier perfect in.  Ga dus even experimenteren met wat je wil!

Ik noteer even wat ik er precies voor gebruik en hoe ik het klaarmaak 😉

2016-09-21-18-36-36

Ingrediënten

  • Twee grote, zoete aardappelen
  • Een rode ui, fijngesneden
  • Prei, fijngesneden
  • Gekookte hesp in snippers
  • Gruyere of andere (veganistische)kaas, gemalen of in stukjes/kaasmengeling naar keuze
  • (plantaardige) Melk
  • 6 eieren
  • Provençaalse kruiden, peper, zout, nootmuskaat, (Gerookte)paprika

2016-09-21-18-37-52

Werkwijze

  1. Vet een ronde schotel in
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in dunne schijven
  3. Verdeel de aardappel over de bodem van de schotel
  4. Meng in een kom de ui, prei, hesp, kaas, eieren en een flinke scheut melk.  Kruid naar smaak en roer dit alles goed door elkaar
  5. Giet het eimengsel voorzichtig over de zoete aardappelbodem en verdeel het overal evenveel
  6. Indien er te weinig vocht is om de groeten te bedekken, giet je hier nog een beetje melk overheen
  7. Zet in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 40 minuten of tot je ziet dat het mengsel opgesteven is tot in het midden van de quiche
  8. Serveer meteen of laat afkoelen en zet in de koelkast voor de volgende dag

 

Advertenties

Auteur: glutenvrije keuken

Na vele jaren gezondheidsproblemen kreeg ik in juli 2008 te horen dat ik coeliakie had. Dit was het begin van mijn glutenvrije leven. Ik vertel graag over mijn bak- en kookervaringen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s