Je vindt gemakkelijk een receptje voor guacamole op het internet, maar ik deel hier toch even het mijne, omdat ik guacamole vermeld in het recept van de ‘Chili con carne van het huis’.(http://wp.me/p49Zsn-Lw)
Onthou vooral dat je de smaak kunt aanpassen door meer of minder kruiden bij te doen, meer of minder limoen bij te doen.
Wat handig is om te weten… Je voorkomt dat de guacamole gaat verkleuren door een avocadopit erin te doen, van de lucht af te sluiten en te bewaren in de koelkast tot je gaat eten.
Ingrediënten
- 2 goed rijpe avocado’s
- Vers limoensap (1 à 2 eetlepels tot een halve limoen)
- Peper, zout, cayennepeper
- een grote, fijngesneden tomaat (of twee kleinere exemplaren)
Werkwijze
- Snij de avocado’s; draai de twee helften lichtjes in tegenovergestelde richting om ze open te maken en haal de pit eruit
- Met een lepel haal je alle vruchtvlees uit de schil en doe het in een mengkom
- Voeg hier twee eetlepels limoensap toe
- Kruiden naar smaak
- Mix het geheel glad, of prak met een vork en meng goed
- Voeg hier de tomatenstukjes toe en meng
- Even proeven en bijkruiden of limoen toevoegen, naar smaak
12 juni, 2015 om 14:13
En tabasco?
volgens mijn mexicaanse collega mag tabasco niet ontbreken!
LikeLike
13 juni, 2015 om 11:29
Hoi Mirjam, tabasco gebruik ik eigenlijk nooit, maar je hebt gelijk dat het er wel in kan/hoort. Ik neem gemakkelijker iets meer chilipoeder, als ik het pittiger wens.
LikeLike